TwitterFacebook

Κάτω τα χέρια από τους 5 φοιτητές

Στις 7, 8 και 11 Γενάρη συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει την έκδοση ή όχι των 5 αγωνιστών φοιτητών στην Ιταλία με βάση το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από τη γείτονα χώρα.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Μιλάνο το 2015 ενάντια στη διεθνή έκθεση Expo του Μιλάνο. Το «έγκλημά» τους είναι τόσο μεγάλο που την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015, μέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία εισβάλει στα σπίτια τους και τους συλλαμβάνει. Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία και δόθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη είναι ότι “εθεάθησαν” να συμμετέχουν σε επεισόδια χωρίς καμία άλλη διευκρίνηση.

Η πραγματική κατηγορία όμως είναι άλλη. Αυτό που φοβίζει το ιταλικό κράτος αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη είναι η αλληλεγγύη και η υποστήριξη του εργατικού και νεολαιΐστικου κινήματος μέσα στην Ευρώπη τη στιγμή που το όραμα της μεγάλης, ενωμένης και ισχυρής Ε.Ε. αμφισβητείται.

Γι’ αυτό τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που μέχρι πρότινος τα είχαμε δει να χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων τώρα χρησιμοποιούνται ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος για καθαρά πράξεις πολιτικής διαμαρτυρίας. Όλη η κατάσταση στη γερασμένη Ευρώπη του κεφαλαίου έχει αλλάξει. Χαρακτηριστικοί ήταν οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς. Ενώ μέχρι σήμερα οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συναγωνίζονταν για το ποια θα κάνει την πιο φανταχτερή γιορτή, φέτος συναγωνίζονταν για το ποια θα παρατάξει τους περισσότερους στρατιώτες στους δρόμους και θα έχει τα πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Μετά την αποτρόπαιη επίθεση του ISIS στο Παρίσι, του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος και κάτω από το βάρος της ύφεσης και της πολιτικής κρίσης η Ευρώπη που ξέραμε τελείωσε. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θεσμοποιείται, σύνορα/φράχτες υψώνονται ανάμεσα στις χώρες, ατομικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα περιστέλλονται, διαδηλώσεις για την υπεράσπιση των προσφύγων απαγορεύονται και σχέδια για τη δημιουργία ενός Ευρωστρατού μπαίνουν στο τραπέζι.

Αυτά δεν είναι σημάδια δύναμης της ευρωπαϊκής αστικής τάξης αλλά ακριβώς το αντίθετο. Το τέλος του 2015 και η αρχή το 2016 προμηνύουν ότι όχι μόνο η καπιταλιστική κρίση δεν τέλειωσε αλλά μπαίνει σε μια νέα χειρότερη φάση. Τα εργαλεία πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης της κατάστασης από την πλευρά της αστικής τάξης έχουν εξαντληθεί. Γι' αυτό το λόγο και προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Η υπεράσπιση των 5 φοιτητών και η ακύρωση της έκδοσης και της δίωξής τους δεν είναι μόνο μια πράξη ενάντια σε μια άδικη απόφαση αλλά και μια πράξη ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Να τσακίσουμε το αστικό κράτος της βίας, της τρομοκρατίας, της καταστολής με την προλεταριακή επανάσταση!

Να αντιτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη με την εργατική τάξη όλης της ηπείρου, να παλέψουμε για τη συντριβή της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης-Φρούριο. Στα συντρίμμια της να χτίσουμε την Κόκκινη Ευρώπη των εργατών!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Όλοι στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως)

Πέμπτη 7/1 – 11.00, Παρασκευή 8/1 – 10.00, Δευτέρα 11/1 – 9.30

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας