TwitterFacebook

Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή!

 Η νέα απόρριψη από το πενταμελές εφετείο αναστολών της, δεύτερης κατά σειρά, αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή και η συνέχιση της φυλάκισης τους προκαλεί οργή σε ολόκληρη την προλεταριακή νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το κράτος-τρομοκράτης αφήνει ελεύθερο το φασίστα δολοφόνο Ρουπακιά και όλους τους υπόδικους της ναζιστικής συμμορίας αλλά θεωρεί επικίνδυνους δύο νέους ανθρώπους!

Μπορεί ο Γαβρόγλου να λέει πως θέλει να σταματήσει τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά δεν προβληματίζονται να χώνουν τους νέους επιστήμονες όπως η Ηριάννα στη φυλακή. Στο πρόσωπο της Ηριάννας και του Περικλή φυλακίζεται ολόκληρη η νεολαία. Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με τη χρησιμοποίηση της διάτρητης ψευδο-επιστημονικής μεθόδου «ταυτοποίησης DNA» και αυτής με μερική ταυτοποίηση που δεν επαρκεί για στοιχειοθέτηση κατηγορίας, δύο νέοι άνθρωποι στιγματίζονται με μοναδικό τεκμήριο της προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις! Η Αντιτρομοκρατική απαιτεί να ελέγχει τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους!


To εφετείο έκρινε ότι η Hριάννα και ο Περικλής -παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- δεν δικαιούνται αναστολής της προφυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Στους ανθρώπους του καπιταλιστικού υποκόσμου δίνουν αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. To δικαίωμα αυτό αναγνωρίστηκε στους πρωταγωνιστές των δομημένων ομολόγων, στους ναρκέμπορους του Νοοr 1, στον Tσοχατσόπουλο, στους οριστικά “αθώους” πλέον μεγαλοαπατεώνες ιερείς για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τους συνεργάτες τους στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, του εκλεκτού δωροδοκημένου της Ζήμενς.

Η αντιδραστική δικαστική εξουσία αναδεικνύεται ως κύριος μηχανισμός καταστολής, δίπλα στην Aντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε ένα κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με κορωνίδα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κήρυκα της “συνέχειας του κράτους”. Χρειάζονται ένα σκληρό κράτος για να επιβάλλουν τα μνημόνια της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και να καταστέλλουν τα κινήματα και τις εξεγέρσεις ενάντια στην ανεργία και τη φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένοχή γιατί διατηρεί τον τρομονόμο 187, μια τρύπα στο ίδιο το νομικό σύστημα, με τον οποίο οι αριστεροί και αναρχικοί αγωνιστές είναι εκ προοιμίου ένοχοι χωρίς κανένα νομικό δικαίωμα! Η παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης Κοντονή υπέρ της αποφυλάκισης είναι υποκριτική γιατί αυτός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οπλίζουν το αντιδραστικό δικαστικό σώμα με το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο.

Η Ηριάννα και ο Περικλής είναι επικίνδυνοι όμως ο ακροδεξιός Τραμπ και οι φονιάδες ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ είναι φίλοι και εταίροι για την Ειρήνη στην περιοχή! Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο «μπορεί ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα ο Πρόεδρος να μοιάζει διαβολικός, όμως, γίνεται τελικά για καλό».

Το αντιδραστικό δικαστικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με την απονομή δικαιοσύνης. Είναι μια μηχανή παραγωγής διώξεων και φυλακίσεων -παραπληρωματικός μηχανισμός της Αντιτρομοκρατικής. Είναι ένας μηχανισμός που όπως και όλο το αστικό κράτος δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί αλλά μόνο να διαλυθεί με τα μέσα της κοινωνικής επανάστασης.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας-νεολαία του ΕΕΚ, ενώνει τις δυνάμεις μαζί με το νεολαιίστικό κίνημα για την απελευθέρωση της Ηριάννας, του Περικλή, για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και όλων των φυλακισμένων, στον αγώνα για να γκρεμιστούν οι φυλακές και η κοινωνία του εγκλεισμού, του αποκλεισμού, της καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Καλούμε όλο τον λαό και τη νεολαία σε διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή την Τρίτη 24/10, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18.30.