TwitterFacebook

ΠΑΝ. Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ: OΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ‘’ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ’’ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

OΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ‘’ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ’’ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

  • ΌΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ –ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
  • ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ,ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ           

Το ρολόι ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για το ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας.

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που φέρει τη βίαιη συγχώνευση των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας. Η ψήφιση του είναι θέμα ημερών.

      Ήλθε, λοιπόν, η ώρα κατά την οποία το κύμα των Λουκέτων σε  ΤΕΙ που ξεκίνησε επί των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012 στα πλαίσια της Μνημονιακής βαρβαρότητας  να περάσει από τις πόλεις της περιφέρειας στην ίδια την πρωτεύουσα της χώρας –αυτή τη φορά- επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

      Έτσι η σημερινή κυβέρνηση καταργεί  16 τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας–Πειραιά , μειώνοντας ταυτόχρονα διδακτικό προσωπικό, υλικοτεχνικά και γενικά έξοδα. Το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των εισακτέων και η απομαζικοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 Το νέο αυτό  κουτσουρεμένο μετά –ΤΕΙ  μόρφωμα θα ονομασθεί ‘’Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής’’, της Δυτικής Αττικής της ανεργίας, της ελαστικής και ‘’μαύρης’’ απασχόλησης, της φτώχειας και της παρακμής.  

     Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να κρύψει αφενός το άγριο ‘’τσεκούρι’’ στην κρατική επιχορήγηση στην εκπαίδευση που πλήττει τους σπουδαστές και αφετέρου  την επέλαση της ελαστικής απασχόλησης που πλήττει όλους τους νέους, είτε έχουν σπουδάσει σε ΑΕΙ –ΤΕΙ, είτε όχι.

     Και όλα αυτά – δηλαδή η μείωση των κρατικών κονδυλίων και η μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων-  για να ‘’εξοικονομούνται’’ πόροι για να πληρώνεται ένα δημόσιο χρέος στους ξένους πιστωτές από το  Κράτος, αφού πρώτα το Κράτος και οι Τράπεζες  ξεζουμίσει εμάς.

     Φτάνει πια! Δεν χωράμε στην ίδια χώρα, εμείς και αυτοί!

      Είτε θα τους ανατρέψουμε αναδιοργανώνοντας την παιδεία και την κοινωνία σε νέες βάσεις, είτε θα συνεχίσουν αυτοί να μας εξαθλιώνουν και να μας εξοντώνουν. ‘’Ενδιάμεσος δρόμος’’ δεν υπάρχει. Γι ‘αυτό λέμε ‘’όχι’’ στις συγχωνεύσεις –καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ. Όχι στο πανεπιστήμιο -φάντασμα στη Δυτική Αττική της μιζέριας. Να παλέψουμε, όλοι μαζί, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και φτωχοί αυταπασχολούμενοι  για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, στην υπηρεσία του λαού, όχι των αφεντικών και των Μόνιμων Μνημονίων τους.

Για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Οι ζωές μας δεν συγχωνεύονται με τα συμφέροντα τους.

  Εμπρός για συνελεύσεις –καταλήψεις –διαδηλώσεις διαρκείας. Να μην περάσει ο νόμος Γαβρόγλου. Καλούμε σε υποστήριξη τους άλλους φοιτητές των σχολών των Αθηνών και του Πειραιά. Καλούμε σε υποστήριξη κάθε μαχόμενη δύναμη του λαϊκού κινήματος στη Δυτική Αθήνα!

Για μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά –δουλειά για όλους, με αυξήσεις μισθών, διαγραφή των δανείων για τους εργαζομένους, ανέργους. Δωρεάν σίτιση-στέγαση για όλους τους σπουδαστές. Αν ‘’δεν μπορούν’’ οι καπιταλιστές να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, μπορούμε εμείς, πετώντας τους έξω! Να εθνικοποιηθούν τώρα οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας, χωρίς καμία αποζημίωση στα αφεντικά, με εργατικό έλεγχο και διαχείριση.  Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο.

Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμπρός για μία εργατική  σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία, για την εργατική εξουσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ