TwitterFacebook

Παρέμβαση της ΟΕΝ στο Πανελλαδικό Διήμερο ΕΑΑΚ

Παρέμβαση της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας στο Πανελλαδικό Διήμερο των σχημάτων της ΕΑΑΚ 31/3 – 1/4/2018

Ο πόλεμος που μας απειλεί και πώς θα τον αποτρέψουμε

Τριπλό πόλεμο  δέχεται αυτή την περίοδο η νεολαία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

1.    ΠΟΛΕΜΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ

Στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση χτυπά τη σπουδάζουσα νεολαία στα δημόσια ΑΕΙ-ΤΕΙ   με το Νόμο Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα, συγχωνεύει τα ΤΕΙ Αθήνας -Πειραιά, περνά τους 2 κύκλους σπουδών στα ΑΕΙ, χτυπά το φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της νέας »συνδιοίκησης» στις σχολές και πετά φοιτητές από τις Εστίες.

Παράλληλα, στα πλαίσια της 4ης Αξιολόγησης του Μνημονίου,  ετοιμάζει νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών (στις οποίες ανήκει η πλειοψηφία των φοιτητών) μέσα από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και τη φορομπηξία σε βάρος των φτωχών (μείωση αφορολόγητου), αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Πρέπει εδώ και τώρα να παλέψουμε:

 • Για την ανατροπή , ακύρωση του Νόμου Γαβρόγλου.
 •  Με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις.
 • Για μία ενιαία δημόσια, δωρεάν, πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς-εξεταστικούς φραγμούς.
 •  Για Ανοιχτό πανελλαδικό συντονιστικό φοιτητικών συνελεύσεων και συλλόγων.

2.    ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική αντιλαϊκή  πολιτική της με άλλα μέσα. Μ’ άλλα λόγια, δεν προχωρά μόνο σε νέα χτυπήματα ενάντια στη νεολαία και το λαό στην Ελλάδα , άλλα έχει αναλάβει το ρόλο του »εργολάβου» του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού   ιμπεριαλισμού στην περιοχή σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ο »εργολαβικός» αυτός ρόλος  άμεσο στόχο έχει την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και την παραπέρα ανάπτυξη της κηδεμονευόμενης από τις ΗΠΑ συμμαχίας Ελλάδας -Ισραήλ – Αιγύπτου. Παράλληλα, μέσω της εκδούλευσης αυτής, η κυβέρνηση ελπίζει σε μία πιο »ήπια» στάση του ΔΝΤ και της ΕΕ ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια (πχ κούρεμα χρέους, αντισταθμιστικά μέτρα κλπ.).

Η  εκτός συνόρων » επιχείρηση» της κυβέρνησης  σε Βαλκάνια -Μέση Ανατολή για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και του ελληνικού κεφαλαίου, όπως και εκείνη που αφορά στην εφαρμογή  του Μνημονίου στην Ελλάδα, εκτελείται  σε βάρος της νεολαίας της χώρας που ζούμε (και φυσικά της νεολαίας της ΝΑ Μεσογείου). Και αυτό γιατί η ένταξη νέων χωρών στην ΕΕ, θα  εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ του ελληνικού καπιταλισμού και των άλλων  χωρών της περιοχής.

Η ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ δύο χωρών (πχ Ελλάδας -Μακεδονίας) σημαίνει ένταση του κοινωνικού πολέμου της αστικής τάξης κάθε χώρας  ενάντια στην εργατική τάξη κάθε χώρας  (δηλ. της ελληνικής αστικής τάξης ενάντια στην εργατικής τάξης της Ελλάδας, ντόπιας και αλλοδαπής) Γι΄ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζει να χτυπήσει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, αφού νωρίτερα απελευθέρωσε τις ομαδικές απολύσεις και καταστρατήγησε το δικαίωμα στην απεργία.

Να παλέψουμε τους αμέσως επόμενους μήνες:

 • Για τη συγκρότηση μίας Πανελλαδικής Συνέλευσης αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού λαϊκού κινήματος
 •  Για να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σχέδιο δράσης ενάντια στα μέτρα του κοινωνικού κανιβαλισμού
 • Για την οργάνωση μίας Γενικής Απεργίας Διαρκείας
 • Για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για  μία εργατική και  σοσιαλιστική διέξοδο από τον καπιταλισμό

3.    ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Παράλληλα, η ένταση του διεθνούς καπιταλιστικού ανταγωνισμού σημαίνει αναζωπύρωση του εθνικισμού σε βάρος κάθε γειτονικής χώρας (πχ του ελληνικού εθνικισμού ενάντια στους Μακεδόνες ή τους Τούρκους κλπ.).  Η νέα φάση στην οποία μπαίνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση ευνοεί τέτοιες εξελίξεις (μεγέθυνση φούσκας χρέους, εμπορικός πόλεμος κλπ.).

Οι εθνικιστικές αναζωπυρώσεις, με τη σειρά τους, ανοίγουν το δρόμο σε πολεμικές περιπέτειες (πχ μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας), όπως αυτή από την οποία απειλούμαστε αυτήν την περίοδο. Μ’ άλλα λόγια, απειλείται η ίδια η ζωή της νεολαίας που θα κληθεί να “υπερασπιστεί” την “πατρίδα”. Ενώ υποθάλπονται πολεμικές αναμετρήσεις, το αστικό Κράτος μαζί με τους παρακρατικούς φασίστες χτυπάνε δολοφονικά  τους πρωτοπόρους αγωνιστές (Περικλής, Ηριάννα) και χώρους (πχ κατάληψη Libertatia, Φαβέλα κλπ.).

Να παλέψουμε άμεσα:

 • Για την αποτροπή του πολέμου. Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα : Είναι η ελληνική αστική τάξη των Μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
 • Για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας, τη διάλυση του αστικού στρατού και της αστυνομίας. Μόνο η κατάκτηση της εξουσίας από το προλεταριάτο μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο και να φέρει ειρήνη με τους άλλους λαούς
 • Για την επαναστατική διεθνιστική κοινή πάλη των εργατών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής
 • Για τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδία στην περιοχή μας. Για την οικοδόμηση μίας νέας εργατικής επαναστατικής Διεθνούς, την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ