TwitterFacebook

Τον πόλεμο τον ζούμε και εδώ ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Την ώρα που οι ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Γαλλία βομβαρδίζουν με τους πυραύλους τους το λαό της Συρίας, στην Ελλάδα οι σύμμαχοί των δυτικών  ιμπεριαλιστών, δηλαδή η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα μπουντρούμια της αστυνομίας της, κρατά αιχμάλωτους  νεαρούς  αγωνιστές.

Και αυτό γιατί  δεν κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσει την συντελούμενη απόπειρα κρατικής δολοφονίας ενάντια στον Βασίλη Δημάκη, τον 35χρονο κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας.

Η νέα απόρριψη του αιτήματος του για εκπαιδευτικές άδειες με “βραχιολάκι” ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο ΕΚΠΑ είναι μια πρωτοφανής επίδειξη αναλγησίας από μεριάς της κρατικής εξουσίας απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται στην 31η ημέρα απεργία πείνας και 9η ημέρα απεργίας δίψας.

Η πολιτική, ηθική και ιστορική ευθύνη για την όποια τραγική εξέλιξη αυτής της απεργίας βαραίνει την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου.

Ελεύθεροι κυκλοφορούν οι φονιάδες νεοναζί, αλλά ένας νέος άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει τις άδειες του για να πάει στο πανεπιστήμιο στο οποίο κόπιασε για να περάσει μέσα από τη φυλακή.

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη αποτελεί συνέχεια μιας σειράς επεισοδίων έντασης της κρατικής καταστολής από μεριάς της κυβέρνησης.

Η δίωξη και καταδίκη του Ν. Ρωμανού, Α. Ντάλιου, Δ. Πολίτη και Γ. Μιχαηλίδη με βάση τη διασταλτική ερμηνεία του τρομονόμου 187Α περί ατομικών τρομοκρατών αποτελεί από μόνη της τομή στο πεδίο των φρονηματικών διώξεων. αποδεδειγμένη και παραδεχτή από το δικαστήριο μη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται πως δεν αρκεί για την απαλλαγή της κατηγορίας για τρομοκρατία. Η πολιτική τοποθέτηση των κατηγορούμενων στον αναρχικό χώρο αποτελεί ικανή συνθήκη για τη στήριξη της κατηγορίας για “ατομική τρομοκρατία”.

Οι καπιταλιστές πάντως αποτελούν μια κοινωνική τάξη τρομοκρατών με ένα κράτος-τρομοκράτη του λαού. Αυτό το κράτος-τιμωρός ανοίγει ξανά την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου με το αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης επειδή είναι αναρχικός, επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού και δεν έγινε παράδειγμα της επιτυχίας  του συστήματος συντριβής ανθρώπων/θαψίματος ανθρώπων ζωντανών, αυτό που αποκαλούν σωφρονισμό.

Στις 11 Μάη θα εξεταστεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Την παραμονή αυτής της απόφασης συνεχίζεται η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, δηλαδή δύο  ανθρώπων που καταδικάζονται σε εξοντωτικές ποινές με μόνο πραγματικό πειστήριο της προσωπικές τους σχέσεις.

Το καπιταλιστικό κράτος ετοιμάζεται για επικίνδυνες περιπέτειες ενάντια στο λαό, για ένα νέο πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας (πχ περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων, διάλυση κλαδικών συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις) ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και ένας πόλεμος στο εξωτερικό. Κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας του αστικού κράτους είναι το να τελειώνει με τους κοινωνικούς αγώνες, τον εσωτερικό εχθρό.

Η ΟΕΝ καλεί τη νεολαία να μη σκύψει το κεφάλι στο κάλεσμα της «εθνικής ενότητας». Ήδη  το κάλεσμα είναι βαμμένο με το αίμα μας. Το επιστρέφουμε στους αποστολείς του. Θα τους ανατρέψουμε.  Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στο τέρας της κρατικής εξουσίας.

Στα συντρίμμια των φυλακών και του κράτους τους, να χτίσουμε έναν κόσμο που να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Η εργατική τάξη, επικεφαλής των καταπιεσμένων και εκμεταλλευμένων μαζών, θα τσακίσει το κράτος των καπιταλιστών και θα εγκαθιδρύσει την εξουσία της για να επιβάλει την ειρήνη και να οδηγήσει σε μια διέξοδο στο σημερινό κοινωνικό αδιέξοδο.

Απαιτούμε :

  • Την άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στο Β. Δημάκη.

  • Την κατάργηση όλων των τρομονόμων και την αναίρεση των καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια σε κάθε αγωνιστή.

  • Κάτω τα χέρια από τον Τάσο Θεοφίλου.

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας